Ezt a receptet angolszász oldalakon olvasott egyéb receptek ihlették...Bedörzsölős módszeren angolul dry rub on alapul. Többször elkészítettem ezt egy Weber spirit gáz grill készüléken indirekt grillezéssel (110°C. ) 7 órán át és az eredmény mindig meggyőző lett. Nem dobtunk ki oldalast :)


Összetevők:


A rub-hoz



  • 1 csésze barna cukor 250 ml (cca 180g)

  • 1/2 csésze só (durvább szemcséjű)

  • 2 evőkanál füstölt pirospaprika 30 ml 11 g

  • 2 evőkanál sima pirospaprika 30 ml 11 g

  • 2 evőkanál durvára őrölt bors 7g

  • 1/2 evőkanál kömény

  • 1/2 evőkanál vöröshagyma por

  • 1/2 evőkanál fokhagyma por

  • 1 teáskanál cayenne bors

  • 1 teáskanál őrölt koriander


A sütéshez



  • 5 kg sertésoldalas (nem túl vastag sajnos én a második esetben erre nem figyeletem lásd a képet alul)

  • 1 doboz sör


Elkészítés:



  1. A rub összetevőit alaposan össze kell keverni egy tálban

  2. Az oldalast alaposan be kell dörzsölni mindkét felén és minimum 24 órára zsirpapírba csomagolva pihentetni a hűtőben

  3. A sört egy nyitott edénybe helyezve az indirekt zónába kell helyezni

  4. Az oldalasokat szépen sorban az indirekt zónára kell tenni és 110 fokos hőmérsékleten kb 7 órán keresztül sütni, időnként sorrendet cserélni