Hozzávalók:



  • 1 nagyobb csirkemell

  • 2 db lila hagyma, félbe vágva

  • 1 zacskó saláta keverék (vagy friss saláta, ha éppen van otthon)

  • Olívaolaj


  • Bors

  • Római kömény

  • Oregánó


Elkészítés:



  1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra(ez kb 5 perc).

  2. A csirkemellet mosd meg, majd töröld le a nedvességet.

  3. Fűszerezd meg a csirkemellet sóval, borssal és római köménnyel ízlés szerint (én nem szoktam sajnálni).

  4. Permetezd meg egy kis olva olajjal.

  5. Helyezd bele a sütőtérbea  félbevágott lila hagymákat és a fűszerezett csirkemellet.

  6. Süsd a csirkemellet és a hagymákat 25-30 percig, vagy amíg a csirkemell belseje teljesen átsül, és a hagymák is puhák és aranybarnák lesznek.

  7. Amíg a csirkemell sül, készítsd elő a saláta keveréket. Ha friss salátát használsz, akkor most mosd meg és darabold fel.

  8. Ha a csirkemell és a hagymák készen vannak hagyd őket 5-10 percig pihenni a sütőtérben

  9. Ha elkészült a saláta keverék, helyezd az aljára egy nagyobb tálba.

  10. Vágd fel a csirkemellet szeletekre, majd helyezd azokat a salátaágyra.

  11. Végül hagyd pihenni kicsit a sült lila hagymát a salátaágyon, majd azonnal tálald.