Hozzávalók:
- 1 nagyobb csirkemell
- 2 db lila hagyma, félbe vágva
- 1 zacskó saláta keverék (vagy friss saláta, ha éppen van otthon)
- Olívaolaj
- Só
- Bors
- Római kömény
- Oregánó
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra(ez kb 5 perc).
- A csirkemellet mosd meg, majd töröld le a nedvességet.
- Fűszerezd meg a csirkemellet sóval, borssal és római köménnyel ízlés szerint (én nem szoktam sajnálni).
- Permetezd meg egy kis olva olajjal.
- Helyezd bele a sütőtérbea félbevágott lila hagymákat és a fűszerezett csirkemellet.
- Süsd a csirkemellet és a hagymákat 25-30 percig, vagy amíg a csirkemell belseje teljesen átsül, és a hagymák is puhák és aranybarnák lesznek.
- Amíg a csirkemell sül, készítsd elő a saláta keveréket. Ha friss salátát használsz, akkor most mosd meg és darabold fel.
- Ha a csirkemell és a hagymák készen vannak hagyd őket 5-10 percig pihenni a sütőtérben
- Ha elkészült a saláta keverék, helyezd az aljára egy nagyobb tálba.
- Vágd fel a csirkemellet szeletekre, majd helyezd azokat a salátaágyra.
- Végül hagyd pihenni kicsit a sült lila hagymát a salátaágyon, majd azonnal tálald.